Triodos Bank België groeit opnieuw

©Photo News

Triodos Bank België heeft opnieuw een goed jaar achter de rug, waarin kredieten, deposito's en aantal klanten weer de hoogte ingingen.

Het aantal klanten van de duurzame bank, een onderdeel van het Nederlandse Triodos, steeg vorig jaar met 12 procent tot 64.000. De deposito's klokten af op 1,3 miljard euro (+16%).

De kredieten groeiden tegen hetzelfde ritme als de deposito's: er kwam 15 procent bij tot 832 miljoen euro. Dat dat bedrag een stuk lager ligt dan de deposito's is een bewuste politiek om voldoende liquiditeit te hebben. Daardoor kon de bank tijdens de crisis in de sector kredieten blijven toekennen.

Ook het aantal werknemers steeg en zit met 106 nu voor het eerst boven de 100. Alleen de nettowinst kende een daling, zij het een lichte, van 9,8 naar 9,6 miljoen euro. Dat is toe te schrijven aan het niet herhalen van een meerwaarde op verrichtingen met Belgisch staatspapier.  

De hele groep Triodos, die actief is in zes landen in Europa, rondde vorig jaar de kaap van het half miljoen klanten. Het zijn er nu 517.000 (+18%). De winst van de groep steeg met 14 procent tot 25,7 miljoen, waarvan België dus bijna een derde voor zijn rekening nam.   

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud