Triodos Bank over 1 miljard euro aan deposito's

©Photo News

Triodos Bank, de bank die duurzaam en transparant bankieren hoog in het vaandel voert, heeft in de eerste jaarhelft in ons land voor het eerst de kaap van 1 miljard euro aan deposito's gerond. De Belgische tak van de Nederlandse bank haalde ook 14,7 miljoen euro kapitaal op.

De deposito's van de Belgische vestiging van Triodos stegen in de eerste jaarhelft met 6 procent tot 1,03 miljard euro. Het aantal klanten nam met 8 procent toe tot 54.000. Ook de kredietportefeuille kende een aanwas, met 6 procent tot 648 miljoen euro.

Triodos meldt ook dat de recente Belgische campagne voor de uitgifte van certificaten van aandelen een groot succes was: eind juli was er in totaal al 14,7 miljoen euro kapitaal opgehaald, hoofdzakelijk bij particulieren. Dat is 15 procent meer dan in dezelfde periode in 2011.

De Belgische bijdrage aan de nettowinst van de groep bedroeg 5 miljoen euro, tegenover 2,15 miljoen euro in dezelfde periode in 2011. Het aantal Belgische medewerkers steeg tot 94 (+3% in zes maanden tijd).

Volgens Olivier Marquet, de directeur van Triodos Bank België, zijn de sterke halfjaarresultaten, 'het resultaat van een precieze strategie die zich toelegt op duurzame ontwikkeling. Crisis of niet, ons doel blijft hetzelfde: het geld dat klanten ons toevertrouwen, op een transparante en verantwoorde manier gebruiken.'

Triodos Bank is buiten België ook actief in thuisland Nederland en in Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ook de groep tekende groeicijfers op: het toevertrouwde vermogen steeg met 8 procent tot 7,3 miljard euro en het aantal klanten klokte af op net geen 395.000 (+11%).  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud