Advertentie
netto

Triodos zet spaarrente op nul

Thomas Van Craen, de topman van Triodos Bank België ©Triodos

Triodos Bank stopt op 7 december met het aanbieden van het traditionele spaarboekje, waarvoor een wettelijke minimumrente van 0,11 procent geldt. In de plaats komen twee niet-gereglementeerde rekeningen met een rente van 0 procent.

Heeft u meer dan 500.000 euro op uw Triodos-rekening staan, dan past de bank een negatieve rente van -0,5 procent toe.

De aanleiding is de ultralage rente. 'De vergoeding die we onze klanten op het gereglementeerd spaarboekje betalen, staat steeds minder in verhouding tot de kosten', zegt Thomas Van Craen, directeur van Triodos Bank België.

Op een gereglementeerd spaarboekje geldt in ons land een wettelijke minimumopbrengst: een basisrente van 0,01 procent plus een getrouwheidspremie van 0,10 procent. Die verplichting is er niet bij een niet-gereglementeerd boekje.

Voor veel bedrijven is die nulrente - of zelfs negatieve rente - al een tijdje het nieuwe normaal. Ook sommige vermogende particulieren kijken al tegen een negatieve spaarrente aan. Maar voor de modale spaarder is zo'n nulrente nieuw.

Concreet zet Triodos Bank zijn gereglementeerde spaarrekeningen stop. In de plaats komen twee niet-gereglementeerde boekjes: de Triodos Impact Savings en de Triodos Impact Savings Junior, een jongerenrekening. Klanten krijgen tot 1 december de keuze: ofwel zetten ze hun spaargeld over naar een nieuwe spaarrekening bij Triodos, ofwel naar een spaarrekening elders. Het gaat om zowat 72.000 spaarders.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud