Twintigers starten neobank voor tieners

Upy wil in zijn eerste jaar 10.000 klanten binnenhalen. ©fabrice debatty

Met Upy krijgt het bankenlandschap er een neobank bij. Het nieuwe Belgische initiatief richt zich op bankdiensten voor adolescenten.

Nadat in het in het buitenland neobanken - banken die enkel een digitaal platform hebben - als paddenstoelen uit de grond schoten, komt er nu ook een Belgische digitale challenger voor de klassieke banken. Upy wil betaal- en spaardiensten aanbieden aan kinderen vanaf 10 jaar.

'De ouders zijn de echte klanten. Zij openen de rekening voor hun kind. Zij bepalen de parameters, kunnen geld uitgeven en sparen via een spiegelapp', zegt CEO Morgan Wirtz. Hij benadrukt dat de app tot doel heeft jongeren al doende te leren omgaan met geld op de leeftijd dat ze zakgeld beginnen te krijgen. Ouders kunnen aankopen controleren en kinderen extra belonen als ze sparen.

Zeiler

1 miljoen
Kapitaal
Upy wil dit jaar 1 miljoen euro ophalen om zijn bankproject te realiseren.

Het team achter Upy is ook nog erg jong. Wirtz, die zijn strepen eerder verdiende in de zeilwereld en eerder een online agentschap oprichtte, is 22. De oudste van het tiental medewerkers van Upy is 36. Het team wil de eerste versie van de app eind april lanceren en wil in zijn eerste jaar 10.000 klanten binnenhalen.

Upy wil dit jaar ook nog 1 miljoen euro geld ophalen om zijn project uit te werken. Eerder werden honderdduizenden euro's losgeweekt bij een Belgische business angel en Mastercard. Andere partners zijn de bankreus Société Générale, die helpt om een Franse licentie binnen te halen waarmee Upy in Europa actief kan worden, en het agentschap Air.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud