Advertentie

Verzekeraar Integrale vindt dan toch overnemer

Integrale maakte vorige week bekend een groot deel van zijn vastgoedportefeuille te willen verkopen. De zogenaamde 'broodrooster' op de Brusselse site Tour & Taxis is daar deel van. ©Tim Dirven

De raad van bestuur van verzekeraar Integrale heeft een bod ontvangen van een potentiële overnemer.


Integrale, de verzekeraar die deel uitmaakt van de Luikse intercommunale Nethys, maakte vrijdagavond in het persbericht niet bekend wie de geïnteresseerde overnemer precies is. De raad van bestuur van de verzekeraar besliste vrijdagavond het voorstel van de kandidaat-koper voor te leggen aan de Nationale Bank van België (NBB) en aan de aandeelhouders, met de gunstige aanbeveling van het directiecomité, aldus de mededeling.

Het ontvangen bod lijkt ernstig, professioneel en biedt niet alleen uitzicht op het voortzetten van de huidige activiteiten maar ook nieuwe activiteiten te ontwikkelen die verband houden met levensverzekeringen.

Michel De Wolf
Bestuursvoorzitter Integrale

'De vereffening van de vennootschap op de buitengewone algemene vergadering van 7 december kan vermeden worden. Het ontvangen bod lijkt ernstig, professioneel en biedt niet alleen uitzicht op het voortzetten van de huidige activiteiten maar ook nieuwe activiteiten te ontwikkelen die verband houden met levensverzekeringen', zegt prof. dr. Michel De Wolf, voorzitter van de raad van bestuur.

Nethys heeft eerder al te kennen gegeven dat ze af wil van de verzekeraar, maar kreeg daarvoor van de Nationale Bank een aantal solvabiliteitsvereisten opgelegd. Daarom moest hij op zoek naar extra kapitaal. De solvabiliteitsratio van Integrale - die aangeeft hoeveel eigen vermogen de verzekeraar nodig heeft ten aanzien van zijn uitstaande schulden - is eerder dit jaar onder de 100 procent gezakt. De verzekeraar tankte in juni 85 miljoen euro bij. Dat geld komt niet alleen van Nethys, dat met een belang van 71 procent de grootste aandeelhouder is. Ook de Franse verzekeraar Apicil Prévoyane en de Belgische levensverzekeraar Patronale Life nemen deel aan de kapitaalronde.

Broodrooster

De maatschappij legt zich bijna uitsluitend toe op groepsverzekeringen en levensverzekeringen. In tijden van erg lage rente maakt dat de verzekeraar extra kwetsbaar. Na een eerder verworpen herstelplan kreeg Integrale extra tijd tot 27 oktober voor het indienen van een nieuw herstelplan bij de toezichthouder.

Vorige week maakte het bedrijf bekend dat het tot 200 miljoen euro wil binnenhalen door een belangrijk deel van zijn vastgoedportefeuille van de hand te doen. Onder meer het 'broodroostercomplex' op de Brusselse Tour & Taxis-site en het Antwerpse Copernicus-gebouw komt daarbij te koop.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.