Vordering aandeelhouders KBC Ancora afgewezen

Franky Depickere. (Foto: Frits De Bruijn)

De Leuvense rechtbank van eerste aanleg heeft de door minderheidsaandeelhouders ingestelde vorderingen integraal tegen KBC Ancora afgewezen. Dat meldt KBC Ancora in een persbericht.

Vier KBC Ancora-aandeelhouders hebben in december 2008 een vordering in bestuurdersaansprakelijkheid ingesteld tegen de statutaire zaakvoerder van de vennootschap, diens vertegenwoordiger Franky Depickere, Cera en KBC Ancora zelf. De aandeelhouders waren van oordeel dat er bestuursfouten zijn gemaakt bij de aankoop van KBC-aandelen in 2007. KBC Ancora is een van de referentieaandeelhouders van KBC.

Ze betwistten de aankoop van 2,3 miljoen KBC Groep-aandelen door KBC Ancora in maart 2007, die plaats vond in het kader van de splitsing van haar aandelen. Daarnaast waren ze niet akkoord met de aankoop van 3,9 miljoen KBC Groep-aandelen die KBC Ancora medio 2007 verrichtte om samen met Cera de 30%-drempel in KBC Groep te overschrijden.

De minderheidsaandeelhouders - die samen 1,65 procent van KBC Ancora bezaten, waarvan 1,5 procent in handen van de West-Vlaamse vastgoedmakelaar Gino Coorevits - eisten dat de aandelen die verworven werden door KBC Ancora verplicht werden overgenomen door de verweerders (de statutaire zaakvoerder van KBC Ancora, Cera en Franky Depickere).

De vorderingen van de eisers werden integraal afgewezen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud