Waals Parlement wil geen Arco-compensatie voor gemeenten

De Vereniging van Waalse Steden en Gemeenten eist een extra compensatie als Belfius naar de beurs trekt. ©BELGA

Het Waals Parlement stemt tegen een extra 'Arco-compensatie' voor steden en gemeenten als de staatsbank Belfius wordt geprivatiseerd.

Een drietal weken geleden had de Waalse vereniging van steden en gemeenten nog zo'n schadeloosstelling geëist. Als er voor de coöperanten van Arco wordt onderhandeld over een compensatie, dan moet die er ook voor hen komen, menen de Waalse lokale besturen. Net als Arco zijn ook zij historische aandeelhouders van Dexia, de voorloper van Belfius.

Als die vergoeding er niet komt, dan is dat volgens de vereniging in strijd met het gelijkheidsbeginsel zoals vastgelegd in de grondwet.

Na die oproep dienden de Franstalige socialisten in het Waals Parlement een voorstel in om zo'n compensatie mogelijk te maken als Belfius zou worden geprivatiseerd. Maar de MR en het cdH hebben dat voorstel dinsdag weggestemd in de commissie Lokale Besturen van het Waalse Parlement. 

De PS had bijna twee jaar terug een voorstel tegen de privatisering van Belfius ingediend. Dat kreeg toen ook de steun van het cdH. De Franstalige christendemocraten vinden het nieuwe voorstel dat hun socialistische collega's indienden daarom overbodig

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content