Werknemers ING nog twee weken in spanning

Het personeel van ING België krijgt waarschijnlijk midden februari duidelijkheid over een mogelijk zware ingreep in de bank. Intussen wordt op kleine schaal alvast voort gesaneerd.

Strenge kapitaalvereisten, lage rentestanden en een kwakkelende economie. Dat is de bitter smakende cocktail die de banken verplicht te snoeien in hun kosten. Het is dan ook niet te verwonderen dat de vier grootbanken in ons land elk op hun manier de zeilen bijzetten om zich aan te passen aan de moeilijke omstandigheden.

Bij ING rommelt het al enkele maanden. Vorig najaar werd al duidelijk dat er allerlei ingrepen op til zijn. Er was zelfs sprake van dat er tot 2.000 banen verloren kunnen gaan. Bij ING België zijn ongeveer 10.000 mensen aan de slag. Het was echter wachten op meer informatie van de directie.

Naar Le Soir gisteren meldde, is er op 13 februari een ondernemingsraad waar mogelijk klaarheid wordt gebracht. De bonden zullen daar meer te horen krijgen over de resultaten over 2012, maar ook over de toekomst. ‘En dat is dan niet om een goednieuwsshow te brengen’, meent LBC-afgevaardigde Erwin Veestraeten. ‘Er is ons inderdaad een algemeen beeld van de werkgelegenheid beloofd’, zegt Jean-Claude Van den Abeele (ACLVB). ‘Het ziet er niet goed uit’, valt nog te horen bij een andere vakbondsman.

De directie laat voorlopig niet in haar kaarten kijken. ‘Op 13 februari lichten we de resultaten toe. Het is mogelijk dat dan ook elementen van de strategie aan bod komen, maar details kunnen we daarover nu niet geven, uit respect voor de vakbonden en het personeel’, zegt woordvoerster Vanessa Zwaelens.

Onrust

Dat is niet van aard om de onrust onder het personeel weg te nemen. ‘Er doen geruchten de ronde over een zware ingreep’, wordt gezegd in vakbondskringen. ‘Er lopen allerlei projecten tegelijk en nog niet alles is duidelijk. Het personeel is ongerust’, aldus een andere bron. Iemand anders heeft het niet meteen over onrust, wel over veel vragen. ‘De mensen zien en horen ook wat er bij de concurrentie gebeurt.’

Intussen zet ING België het beleid van kleine ingrepen her en der voort. Eerder deze maand kregen de vakbonden te horen dat een deel van de loonadministratie vanaf eind 2014 zal verhuizen naar de groep Attentia. Dat zal in de informatica- en de personeelsdienst leiden tot het verlies van 12 arbeidsplaatsen (omgerekend naar voltijdsen), al wil dat niet zeggen dat al die mensen de bank moeten verlaten.

Bovendien is er het project Hemera, dat in december werd voorgelegd aan het personeel. Hemera houdt een aanpassing van de hr-organisatie in en wel op die manier dat een deel van de hr-taken verhuist naar het terrein. Het plan moet in de loop van de eerste helft van dit jaar nog verder worden uitgewerkt, maar hier en daar valt te horen dat er tientallen jobs kunnen sneuvelen op de personeelsdienst. Hemera was in de Griekse mythologie de vergoddelijking van de dag. De projectnaam verwijst naar ‘perspectief, verandering, groei en zuurstof voor positieve ontwikkeling’, kreeg het personeel van de bank te horen.

Ten slotte blijkt dat enkele directieleden van de hr-dienst een andere functie krijgen of ING moeten verlaten. Zwaelens wil geen commentaar kwijt over al die projecten. Eerder greep ING al in in de informaticadienst en raakte bekend dat mogelijk 40 kantoren dicht gaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud