Wissel van de wacht aan de top van Delen Private Bank

Paul De Winter (rechts) met zijn voorganger - en nu voorzitter - Jacques Delen. ©Dries Luyten

CEO Paul De Winter wordt vervangen door René Havaux. Hij blijft wel aan boord van de private bank.

Paul De Winter wordt vanaf 31 maart opgevolgd door René Havaux als voorzitter van het directiecomité van Delen Private Bank. Dat meldt Ackermans & van Haaren, de holding die Delen controleert. De wissel is opvallend omdat De Winter nog maar vijf jaar geleden Jacques Delen, nu de voorzitter, opvolgde als CEO.

Zijn vervanging komt er volgens Ackermans & van Haaren op zijn eigen voorstel en werd in december goedgekeurd door de raad van bestuur. De beslissing is wel nog onder voorbehoud omdat ze nog moet worden goedgekeurd door de Nationale Bank. De Winter verlaat Delen niet: hij blijft lid van het directiecomité en zal zich verder toeleggen op zijn commerciële taken.

Havaux was tot nu toe vicevoorzitter van het directiecomité en sinds vele jaren verantwoordelijk voor de Brusselse vestiging van de bank. Hij begon zijn carrière in 1985 bij de Brusselse wisselagent R. Havaux & Cie, opgericht door zijn grootvader. Hij stapte over naar Delen toen zijn bedrijf in 2000 werd overgenomen door de bank.

Onder De Winter kende Delen een sterke groei. Het beheerd vermogen van klanten op de Belgische markt groeide van 20 tot 30 miljard euro eind september. Voor de hele groep, met inbegrip van de participaties, gaat het om meer dan 40 miljard. Daardoor is Delen een van de belangrijkste uitdagers van de grootbanken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud