Advertentie

Zeker 65 banen weg bij ING

(Foto: Dries Luyten) ©Dries Luyten

De eerder aangekondigde sluiting van ING-bankkantoren in Brussel en Wallonië brengt in de hoofdstad het verlies van 65 arbeidsplaatsen met zich mee. In Wallonië gaat het mogelijk om ongeveer 30 banen.

Vorig najaar raakte bekend dat ING plannen heeft om zo'n 40 van de ruim 770 bankkantoren in ons land te sluiten. De redenen zijn dat sommige kantoren te dicht bij andere liggen, geen groeipotentieel hebben of hun winst en deposito's zien slinken, ook al is de evolutie van het aantal klanten positief.

Intussen komen meer details van de operatie naar buiten. In Brussel gaan 18 agentschappen dicht, zo goed als allemaal nog dit jaar. Dat brengt het verlies van 58 arbeidsplaatsen (omgerekend naar voltijdsen) met zich mee. In aantal mensen zijn er dat 65. Voor Wallonië zijn er aanwijzingen dat het eveneens 18 agentschappen zijn en dat er ongeveer 30 mensen bij betrokken zijn, maar die cijfers heten nog niet definitief te zijn.

Het personeel kan in principe wel in andere agentschappen aan de slag. Elk personeelslid zal minstens een maand voor de sluiting van het betrokken kantoor op de hoogte worden gebracht van zijn nieuwe standplaats.

Omkadering

De bonden klagen aan dat de operatie gebeurt zonder sociale omkadering.'Is dit alweer een schoolvoorbeeld van een top employer?', vraagt de socialistische bediendebond BBTK zich af in een pamflet.

'De BBTK-SETCa afgevaardigden hebben stevig aangedrongen op een sociale omkadering, toch is er op dit ogenblik niets voorzien voor vervroegde vertrekken 55+, is er voorlopig niets voorzien voor de kantoorverantwoordelijken die hun 'rol' kwijtspelen samen met de financiële voordelen die daaraan gelinkt zijn,
is er niets voorzien om een sociaal kader te creëren en zo voor kwalitatieve jobs te zorgen en voor het welzijn van de betrokken personeelsleden', aldus de vakbond. Die kondigt alvast aan dat hij een negatief advies zal afleveren.

Woordvoerster Vanessa Zwaelens ontkent dat er geen sociale omkadering zou zijn. 'Bij de nieuwe plaatsen die aangeboden worden aan het personeel wordt gekeken naar de personen zelf. Het is geen kwestie van poppetjes plaatsen. Indien zo'n nieuwe plaats niet zou voldoen, zal er een oplossing worden gezocht.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud