Zoomit-moeder bundelt krachten met Telenet voor digitale brievenbus Doccle

©Doccle

Het Belgische betaalplatform Isabel, bekend van de facturatiedienst Zoomit, komt naast Telenet aan boord als aandeelhouder van de digitale documentendienst Doccle. Telenet en Isabel investeren samen 5 miljoen extra in de verdere ontwikkeling van het platform.

Al meer dan 2 miljoen Belgen gebruiken Doccle als platform om hun elektronische documenten en facturen overzichtelijk samen te brengen en te verwerken op één plaats.

Gebruikers kunnen kiezen van welke van de bijna 90 bij Doccle aangesloten bedrijven en instellingen - telecombedrijven, banken,verzekeraars, ziekenhuizen,... - ze documenten willen ontvangen, die dan op een centrale plek worden samengebracht.

Doccle werd negen jaar geleden opgericht door Telenet, CM en het hr-dienstenbedrijf Acerta en maakte ruim drie jaar geleden een grote sprong voorwaarts in aantal gebruikers toen ook de eBox van de federale overheid zich aansloot op het platform. Het bedrijf wil nu opnieuw een versnelling hoger schakelen en inzetten op nieuwe toepassingen. Maar omdat dat niet meer in de strategie van Acerta en CM paste, moest Doccle op zoek naar een nieuwe aandeelhouder.

Doccle sluit niet uit dat het op termijn een sprong naar het buitenland waagt.

Dat blijkt dus Isabel te zijn. Het betaalbedrijf achter de facturatiedienst Zoomit, dat wordt gecontroleerd door de vier grootbanken, neemt de aandelen van Acerta en CM over en komt dus naast Telenet te staan als aandeelhouder. Als de concurrentiewaakhond de deal goedkeurt, zullen beide partijen 50 procent van Doccle bezitten. Hoeveel Zoomit op tafel legt voor de overname wordt niet bekendgemaakt.

Nieuwe diensten ontwikkelen

'Onze activiteiten en diensten zijn vrij complementair', zegt Isabel-topman Jean de Crane over de deal. 'Met Isabel bieden we vandaag betaaldiensten voor bedrijven aan, al zetten we met Zoomit ook in op particuliere klanten. Wij kunnen aan boord bij Doccle nu extra ondersteuning bieden voor de ontwikkeling van nieuwe digitale toepassingen. Met Isabel zijn we ook extra diensten aan het uitwerken voor bijvoorbeeld boekhouders. Dat biedt ook mogelijkheden voor de verdere ontwikkeling van Doccle.'

Onze activiteiten en diensten zijn vrij complementair.
Jean de Crane
CEO Isabel

De komende jaren investeren Isabel en Telenet samen zo'n extra 5 miljoen euro in nieuwe services bij Doccle, zegt Kenny Henderyckx, directeur marktopportuniteiten bij Telenet. De Telenet-manager sluit ook niet uit dat Doccle op termijn ook in het buitenland actief wordt, al zijn daar nog geen knopen over doorgehakt.

Gaat Zoomit straks verdwijnen als deze overname wordt goedgekeurd? Zowel Doccle als Zoomit focust op de afhandeling van facturen en werden geregeld als concurrenten omschreven. De Crane ontkent niet dat er veel synergiemogelijkheden zijn. Maar er zijn toch ook belangrijke verschillen, klinkt het. 'Zoomit wordt momenteel enkel voor betaalverkeer in een bankomgeving gebruikt, terwijl Doccle een veel breder platform is.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud