135 werven te bezoeken tijdens Open Wervendag

De Sint-Niklaaskerk van Westkapelle brandde in 2013 af en wordt nu omgebouwd tot een multifunctionele ruimte. ©Siska VAndecasteele

Meer dan 135 bouwprojecten openen zondag hun afsluitingen voor het grote publiek tijdens de dertiende editie van Open Wervendag. Geïnteresseerden kunnen tussen 10 uur en 17 uur terecht voor een blik achter de schermen.

Open Wervendag is een jaarlijkse imagocampagne van de Confederatie Bouw en wil de sector positief in de kijker zetten. De gekozen werven zijn voorbeeldprojecten en tonen heel concreet de innovatie en het vakmanschap van de bouw.

Blikvangers zijn onder meer het stedelijk zwembad in Ronse, Crematorium Polderbos in Oostende, de bouw van een stormwaterbekken van 8.000 m² in Sint-Pieters-Woluwe, de bouw van twee ziekenhuisvleugels van AZ Sint-Lucas in Gent en de restauratie en ombouw naar een multifunctionele Sint-Niklaaskerk met evenementenhal in Westkapelle.

Ook de superhoge pylonen die Elia momenteel in de Antwerpse haven bouwt zijn van nabij te bezichtigen.

Open Wervendag richt zich tot iedereen, maar wil in het bijzonder jongeren bereiken. 'De bouw staat meer dan ooit garant voor een boeiende job met heel wat toekomstmogelijkheden', luidt het.

De bouwsector heeft het momenteel moeilijk om voldoende geschoold personeel te vinden. In combinatie met een sterke vraag leidt dat tot lange wachttijden voor allerlei bouw- of renovatieprojecten.

Vorig jaar trok het evenement ruim 83.000 bezoekers, het was daarmee een recordeditie. Toen openden nog 175 werven de deuren. Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n