28.000 kandidaten voor 200 jobs

IKEA. - Foto: Tobias Hase ©IMAGEGLOBE

Liefst 28.000 mensen hebben geappliceerd voor 200 nieuwe jobs in een nieuwe Ikea-winkel in de Italiaanse stad Pisa. Het is exemplarisch voor de moeilijke situatie waarin de Italiaanse arbeidsmarkt verkeert.

De Zweedse meubelreus IKEA opent in april volgend jaar een nieuwe vesting in de Toscaanse stad Pisa. De nieuwe winkel zal 200 nieuwe arbeidsplaatsen creëren en die blijken zeer welkom in een Italië dat worstelt met een werkloosheid rond de 12 procent. Het bedrijf maakte maandag zelf bekend dat meer dan 28.000 kandidaten geappliceerd hebben voor de 200 jobs.

De IKEA-vestiging in PISA kwam eerder al meermaals in het nieuws. De gemeente Vecchiano, onderdeel van Pisa, had meer dan 6 jaar nodig om de vergunningen voor de winkel in orde te krijgen. Toen IKEA zelfs dreigde met de intrekking van haar aanvraag, moeide Europees Commissievoorzitter José Manuel Barroso zich hoogstpersoonlijk met de zaak. Volgens hem was de zaak exemplarisch voor de traagheid waarmee lokale besturen zulke aanvragen behandelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud