Bouwbedrijven hebben volle orderboekjes

©Hollandse Hoogte / David Rozing

De orderboekjes van de bouwaannemers voor het najaar zijn goed gevuld. Dat blijkt uit de barometer voor het tweede kwartaal van Bouwunie, die zelfstandigen en kmo's uit de sector vertegenwoordigt.

'Voor de meeste bouwbedrijven zit de zomervakantie erop. En het belooft meteen hard te gaan, want er is veel werk', klinkt het.

De koopkracht neemt toe, de rente blijft laag en de vraag naar meer energiezuinige en klimaatvriendelijke woningen en gebouwen is erg hoog.
Bouwunie

Volgens Bouwunie geeft een derde van de bouwbedrijven aan nog minstens een halfjaar werk te hebben, terwijl 15 procent nog voor zeker negen maanden werk op de agenda heeft staan. 'In de vorige kwartalen was dat maar bij maximaal 9 procent het geval', klinkt het.

De sectorfederatie wijst erop dat vorig jaar uitzonderlijk veel bouwvergunningen zijn afgeleverd, zowel wat woningen als niet-woongebouwen betreft. 'Die projecten zitten of komen in de uitvoeringsfase. En ook de renovatiemarkt blijft het goed doen.'

Lage rente

'Ondanks een algemene economische groeivertraging draait de bouw nog op volle toeren', zegt Bouwunie. 'En op zich zijn de vooruitzichten voor de sector goed. De koopkracht neemt toe, de rente blijft laag én de vraag naar meer energiezuinige en klimaatvriendelijke woningen en gebouwen is erg hoog.'

Wat het nieuwe regeringsbeleid brengt, vooral voor belastingen en investering, blijft wel een vraagteken voor de sector.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud