Bouwstaalspecialist Intersig volledig Nederlands

De producten van Intersig zitten onder meer onder de ring rond Antwerpen.

De groep Van Merksteijn koopt de helft van de aandelen die ze nog niet in haar bezit had.

Elk betonnen bouwwerk bevat elementen zoals staven, afstandhouders of constructieliggers die het beton samenhouden. Dat bouwstaal staat in voor de structurele sterkte van een constructie. Het familiale bedrijf Intersig is een van de Belgische referenties in dat métier en concurreert in de sector met de staalproducenten. Zijn producten liggen onder de ring rond Antwerpen, de E17 en de E40.

Het bedrijf ontstond in de jaren 60, maar Intersig kreeg zijn huidige vorm in 1983. De oprichtersfamilie Jansegers behield toen 50 procent van de aandelen, de andere helft ging naar de vastgoed- en bouwondernemer Roeland Van Maercke.

Schaalvoordelen

Die verkoopt zijn aandelen nu aan Intersigs Nederlandse sectorgenoot Van Merksteijn. De twee familiale bedrijven zijn geen onbekenden voor elkaar: 16 jaar geleden kocht Van Merksteijn na enkele moeilijke jaren in de staalsector 50 procent van Intersig. Dankzij die alliantie konden de twee bedrijven schaalvoordelen benutten bij de aankoop van grondstoffen en hun productie optimaliseren. Sommige activiteiten verschoven van Nederland naar België en andersom.

Intersig boekte in 2018 een bedrijfswinst van 6,6 miljoen euro op een omzet van 250 miljoen euro. De bedrijfswinstmarges van Intersig schommelen jaar in jaar uit tussen 2 en 4 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud