Etex bouwt activiteiten in daksector verder af

Paul Van Oyen, de CEO van Etex, concentreert de activiteiten van de familiale bouwmaterialengroep steeds meer op de lichte constructie. ©Jonas Lampens

De bouwmaterialenspecialist Etex stoot de productie van betondakpannen in Zuid-Afrika en België af.

De verkoop van Marley Zuid-Afrika en de participatie in RBB in België, beide actief in betondakpannen, komt niet als een verrassing. Het past in de focus op lichte constructie, een evolutie die Etex twee jaar geleden al heeft ingezet met de verkoop van Marley in het VK en Umbelino Monteiro in Portugel. Dat waren twee nog grotere producenten van dakpannen.

'Etex wil zich concentreren op zijn kernactiviteiten: gipsplaten, vezelcement en passieve brandbeveiliging. We willen wereldleider worden in kostenefficiënte en kwaliteitsgerichte bouwtechnologieën voor de toekomst', licht Etex-CEO Paul Van Oyen toe.

Zuid-Afrika

Etex verkoopt zijn dochterbedrijf Marley Zuid-Afrika, een nationale aanbieder van betondakpannen, aan de Zuid-Afrikaanse Kutana Investment Group. Marley Zuid-Afrika omvat vier fabrieken en stelt 300 mensen te werk.

Etex doet ook een desinvestering in België. Creaton Benelux, een dochteronderneming van Etex, heeft zijn belang van 50 procent in RBB België, een producent van betondakpannen, alsook zijn betonactiviteiten in de Benelux verkocht aan BMI Group. Cretaon Benelux focust voortaan op kleidakpannen, zijn kernsegment in de Benelux.

Details van de transactie zijn niet bekendgemaakt. Ze is niet van de orde van de 'honderden miljoenen euro's' die de verkoop van Marley VK en Umbelino Monteiro eerder heeft opgeleverd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud