Ex-VKW-voorzitter Van Broekhoven dood

©BELGA

Norbert Van Broekhoven, die tussen 1997 en 2004 nationaal voorzitter was van de werkgeversorganisatie VKW, is donderdag in familiale kring overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Van Broekhoven werd 67 jaar.

Norbert Van Broekhoven stond aan het hoofd van het familiebedrijf Groep Van Broekhoven in Heusden-Zolder. Daarnaast zette hij zich in om de belangen van andere ondernemers te verdedigen. Zo was hij bijna 10 jaar lang voorzitter van VKW Limburg, waar hij ook tot erevoorzitter werd benoemd. Tussen 1994 en 2006 zetelde hij voor de grootaandeelhoudende overheid in de raad van bestuur van telecomreus Belgacom. 

Hij stuurde tevens zo'n 7 jaar lang de nationale VKW-organisatie aan. Na zijn actieve beroepscarrière was Van Broekhoven vertegenwoordigd in een aantal raden van bestuur, zoals de Columbus Steel Group van ex-Postbaas Frans Rombouts. Hij was tevens voorzitter van de Katholieke Hogeschool Limburg (KHLim) en de Katholieke Hogeschool Leuven die dezelfde raad van bestuur hebben als voorloper van een volledige fusie.

Norbert Van Broekhoven wordt getypeerd als een ondernemer pur sang, die door vele collega's als een echt vertrouwenspersoon werd beschouwd. Hij stond open voor vernieuwing en was een groot voorstander van internationale samenwerking. Hij overleed donderdag vrij plots op 67-jarige leeftijd in familiale kring.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content