Jürgen Ingels vervangt Thijs bij Ghelamco

Techinvesteerder Jürgen Ingels vervangt Johnny Thijs in de raad van bestuur van projectontwikkelaar Ghelamco. ©Frank Toussaint

Techondernemer Jürgen Ingels is de eerste van drie nieuwe onafhankelijke bestuurders die de projectontwikkelaar plant aan te trekken.

Eind vorig jaar stapte Johnny Thijs, de voormalige topman van Bpost, verrassend genoeg na anderhalf jaar al uit het bestuur van Ghelamco. Volgens ingewijden omdat hij als enige onafhankelijke bestuurder geen nieuwe wind kon doen waaien omdat stichter en bezieler Paul Gheysens het roer strak in handen houdt.

Ghelamco ontkende en kondigde het aantrekken van drie nieuwe onafhankelijke bestuurders aan om de West-Vlaamse projectontwikkelaar verder te professionaliseren.

De eerste in dat rijtje is Jürgen Ingels, die naam en faam verwierf met de oprichting én de verkoop van betaaltechnologiespecialist Clear2Pay. De West-Vlaming begon zijn carrière bij Dexia, als hoofd van de investeringen in Europese en Amerikaanse start-ups. 

De jongste jaren toonde Ingels zich een actieve investeerder in techbedrijven, onder meer met zijn durfkapitaalfonds Smartfin. Met Wim De Waele (ex-iMinds) richtte Ingels eind 2015 het fintechplatform Eggsplore op. Die 'broeikas', die werd herdoopt tot B-Hive, ondersteunt start-ups die technologie ontwikkelen voor de financiële sector.  

Ghelamco zegt de kennis van Ingels te kunnen gebruiken om in te spelen op de trend van het nieuwe werken - door middel van ICT - om zo zijn gebouwen nog aantrekkelijker te maken. Topman Gheysens: 'Ingels' internationale ervaring en zijn technologische gedrevenheid moeten Ghelamco verder technologisch op de kaart zetten.'

Ingels zegt zijn 'financiële kennis en passie voor ondernemen en technologie ter beschikking te stellen om toekomstgerichte projecten te realiseren en Ghelamco verder internationaal te doen groeien.'

Naast Ghelamco is Ingels ook bestuurder bij 3D-specialist Materialise, het satellietcommunicatiebedrijf Newtec, de Zweedse specialist in tradingtechnologie voor financiële markten Itiviti, het softwarebedrijf Itineris en de start-ups GuardSquare (beveiliging van apps) en Silverfin (boekhoudplatform). Bij die laatste is Ingels voorzitter. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect