Recticel bouwt isolatiefabriek in Finland

Olivier Chapelle, CEO van Recticel ©Photo News

Recticel investeert 23 miljoen euro in de nieuwe fabriek. Het is de tweede grote investering van het bedrijf in amper drie maanden tijd.

Recticel gaat in Finland een nieuwe fabriek bouwen voor de productie van isolatieplaten op basis van polyurethaanschuim. Het bedrijf spreekt over een 'groeiende vraag in Noord-Europa'. De vraag naar dergelijke isolatieplaten is in heel Europa in trek, door de strengere bouwvoorschriften inzake isolatie. De eerste producten zouden in Finland in de tweede helft van 2018 van de band moeten rollen. 

De isolatiedivisie was vorig jaar met een omzet van 234 miljoen euro de kleinste divisie van de groep, maar wel de meest winstgevende. Het staat te boek als het goudhaantje van Recticel, dat volop investeert in de uitbouw ervan.

Turbulentie

Drie maanden geleden kondigde Recticel al aan dat het ook in het VK de isolatieproductie gaat verhogen, goed voor een investering van 20 miljoen euro.  Het bouwde eerder al een fabriek in Frankrijk en investeerde 10 miljoen euro in het West-Vlaamse Wevelgem voor de productie van nieuwe isolatiematerialen.

De nieuwe investering wordt aangekondigd op een moment dat de markt door een heel turbulente periode gaat. Recticel waarschuwde onlangs nog dat het zijn isolatieproductie in Europa tijdelijk noodgedwongen moet afbouwen, omdat de aanvoer van een van de grondstoffen hapert. Een probleem dat alle sectorgenoten ondervinden. Resultaat is dat polyurethaanisolatie in korte tientallen procenten duurder is geworden. Tal van bouwwerven lopen intussen vertraging op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud