Uplace duidt Alexander D'Hooghe aan als architect voor Broeksite

Alexander D'Hooghe was eerder al bemiddelaar in het Uplace-dossier. ©Wim Kempenaers

De projectontwikkelaar kondigt ook bijkomend onderzoek aan.

De projectontwikkelaar Uplace stelt Alexander D'Hooghe en zijn team aan als architect voor de Broeksite. Dat is de plek waar Uplace zijn omgevormde plannen voor de site in Machelen wil realiseren.

De Uplace-site in Machelen werd vorig jaar omgedoopt tot Broeksite. De oorspronkelijke Uplace-plannen werden afgeslankt en bijgestuurd. Zo verdwenen de kantoortoren en het winkel- en bioscoopcomplex en werd plaats gemaakt voor een zogenaamde werkwinkelwijk, met winkels waar producten ter plaatse geproduceerd en gepersonaliseerd worden.

De Broeksite past in het bredere masterplan van de reconversiezone in Machelen en Vilvoorde. Onlangs raakte bekend dat de opmaak lichte vertraging heeft opgelopen en ten vroegste eind maart klaar is.

Milieu-effecten

Uplace laat weten dat het bijkomend onderzoek laat uitvoeren. Er was al een studie over de financiƫle haalbaarheid van het project, maar Uplace wil ook de milieu-effecten onderzoeken. Een project-MER moet de effecten op het vlak van de mobiliteit, lucht- en waterkwaliteit en biodiversiteit in kaart brengen.

D'Hooghe werd eerder in het veelbesproken Uplace-dossier ingezet als bemiddelaar. Volgens Uplace beantwoordt zijn aanstelling aan 'de uitdrukkelijke wens van de betrokken stakeholders. Op die manier zullen zijn visie en het draagvlak met betrekking tot de site bewaakt worden', klinkt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect