VGP investeert 150 miljoen euro in Spanje

VGP-topman Jan Van Geet

De investerings- en vastgoedgroep VGP koopt een gloednieuw wereldwijd distributiecentrum van modegroep Mango voor 150 miljoen euro.

VGP koopt van de modegroep Mango een gloednieuw 180.000 m² logistiek gebouw (uitbreidbaar tot 260.000 m²) en verhuurt dit terug (sale-and-leaseback) aan Mango voor 30 jaar.

De bouw wordt momenteel voltooid en zal volledig operationeel zijn vanaf het begin van 2017. Het Mango-gebouw maakt verdere uitbreidingsmogelijkheden mogelijk om in totaal 80.000 m² extra verhuurbare oppervlakte te ontwikkelen tijdens de komende jaren.

VGP verwerft ook nog eens 150.000 m² bijkomende ontwikkelingsgronden waarop VGP in de toekomst ongeveer 100.000 m² nieuwe verhuurbare oppervlakte voor andere potentiële huurders zal kunnen ontwikkelen.

Het logistiek centrum van Mango is voorzien van de nieuwste technologie in logistieke robotica dat 75.000 kledingstukken per uur kan behandelen. Het centrum zal het gehele wereldwijde Mango-netwerk, bestaande uit meer dan 2.200 verkooppunten in 110 landen, beleveren.

Geen verrassing

'De opbrengst van de lening zal worden gebruikt om 'de aankoop van een logistiek project in Barcelona te financieren samen met de ontwikkeling van een project op een toplocatie (100 miljoen euro)', aldus het persbericht van toen.

VGP heeft de ambitie zich te ontwikkelen tot een pan-Europese speler. De eerstvolgende markt dat het wil veroveren, is de Spaanse. Met vooral aandacht voor Barcelona en Madrid. VGP verwacht dat de huurprijzen voor vastgoed in Barcelona en de rest van Spanje blijven stijgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud