Advent International koopt Corialis

Corialis is eigenaar van het Belgische Aliplast. ©Sofie Van Hoof

Advent International, een van de grootste private equityfondsen ter wereld, wordt de nieuwe eigenaar van Corialis International, de producent van aluminiumprofielen uit Lokeren. Corialis is gegroeid uit Aliplast.

Advent International maakte vrijdag bekend dat het exclusieve gesprekken voert met Sagard en Ergon, de vorige eigenaars van Corialis. Het nieuws van de verkoop van het bedrijf komt niet als een verrassing. Het was algemeen geweten dat het investeringsfonds Ergon en zijn Franse sectorgenoot Sagard de groep Corialis (Core Innovative Aluminium Integrated Solutions) in de vitrine hadden gezet. Advent International werd ook reeds langer genoemd als een van de belangrijkste kandidaat-kopers.

Corialis is sinds eind 2006 in handen van Ergon en zijn Franse sectorgenoot Sagard. Het Franse fonds, waarvan de Frère-holding GBL aandeelhouder is, bezit 51 procent van de aandelen. Ergon, een fonds van GBL en ING-dochter Parcom, heeft 24 procent. Het management rond Johan Verstrepen heeft een kwart van het kapitaal in handen.

Sagard en Ergon legden zeven jaar geleden 430 miljoen euro op tafel voor Aliplast. Het was een van de grote buy-outs uit de jaren vóór de financiële crisis. Na de financiële crisis ging het bedrijf door een zware crisis. Het kreeg concurrentie van Peter Blijweert - de medestichter van Aliplast -  die opnieuw een bedrijf oprichtte dat actief was in de aluminiumsector. De rechtbank weerlegde een klacht van Aliplast dat dat in strijd was met de handelspraktijken.

 

Aliplast werd in 1984 opgericht door de zakenman Peter Blijweert. Jean-Marie Pfaff maakte jarenlang op de kraag van zijn hemd reclame voor het merk.Corialis is de voorbije jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de internationale markt in het produceren en ontwikkelen van aluminium systemen voor ramen, deuren, veranda’s, schuifsystemen en gordijngevels.

De groep was in 2012 goed voor een omzet van ruim 300 miljoen euro en telt 1.300 medewerkers, waarvan 320 bij Aliplast Belgium. Het hoofdkwartieren van Corialis bevindt zich in Lokeren. Het heeft ook vestigingen in het Verenigd Koninkrijk (Smart Systems), Frankrijk (Profils Systèmes) en Polen (Aliplast Polen).

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud