Advertentie
Advertentie

Aedifica koopt appartementen in Louizawijk

De residentiële vastgoedbevak Aedifica breidt haar portefeuille appartementen uit. Aedifica koopt het complex Stephanie's Corner in de Louizawijk voor 10 miljoen euro van Ierse investeerders.

Stephanie's Corner, op de hoek van de Jean Stasstraat en de Dejonckerstraat, ligt in het hart van de Louizawijk en niet ver van het gelijknamige plein, vlakbij de winkels en het openbaar vervoer. Het gebouw uit 2007 telt 27 niet-gemeubelde appartementen, drie commerciële ruimten en 27 parkeerplaatsen. Ze zijn verhuurd aan particulieren. 

De aanschaffingswaarde ligt beduidend lager dan 3.000 euro per m² en de investering is goed voor een initieel brutorendement van meer dan 5 procent.  De huurprijs voor eenkamerappartementen bedraagt 850 à 930 euro per maand, voor tweekamerappartementen 1.000 à 1.200 euro en voor driekamerappartementen 1.400 à 1.600 euro.

Aedifica wordt eigenaar door de aankoop van de aandelen van Immo Dejoncker nv. Die aandelen waren in handen van private Ierse investeerders die tijdens de boom van 2005-2008 massaal in Belgisch vastgoed, retail, kantoren en ook appartementsblokken investeerden. De meesten van hen leden grote verliezen, vooral op kantoren.

De voorbije jaren investeerde de vastgoedbevak vooral in rusthuizen. Samen met Cofinimmo is Aedifica de grootste private vastgoedinvesteerder in dit marktsegment. Het is van oktober 2011 geleden dat Aedifica nog appartementen heeft aangekocht.

De totale portefeuille van Aedifica (682 miljoen euro, inclusief projectontwikkeling) bestaat voor 58 procent uit huisvesting van senioren (met een capaciteit van 4.130 bewoners), voor 31 procent uit gebouwen met 865 appartementen en voor 11 procent uit hotels en andere gebouwen. Deze cijfers houden nog geen rekening met de acquisitie van twee rustoorden in Duitsland (in Dresden en Kreischa), aangekondigd op 12 september maar nog aan opschortende voorwaarden onderworpen. De rusthuizen in Duitsland zijn voor de vastgoedbevak de eerste buitenlandse investeringen.

De groep herhaalt dat nog investeringsdossiers worden bestudeerd. Vorig jaar deed Aedifica een kapitaalverhoging van 100 miljoen euro, de grootste van het jaar. Dat geld moet nu zo snel mogelijk worden belegd. De aandacht gaat vooral naar rusthuizen en in mindere mate niet-gemeubelde appartementen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud