AGC Glass schrapt 101 jobs in Zeebrugge

Foto Photo News

Glasproducent AGC Glass Europe gaat 101 voltijdse banen schrappen in Zeebrugge, een derde van het personeelsbestand daar. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. Het gaat om 72 banen bij AGC Glass Europe in Zeebrugge en 29 bij het nabijgelegen AGC Seapane. Het personeel heeft een 24-urenstaking aangekondigd, die op vrijdag zal doorgaan. Dat heeft de socialistische vakbond ABVV gemeld.

AGC Glass Europe kondigde donderdag op een buitengewone ondernemingsraad een plan aan om de activiteiten te herschikken. Het bedrijf spreekt van een 'gebrek concurrentiekracht van zijn vestiging in Zeebrugge', waar spiegels en gelakt glas worden geproduceerd (bij AGC Glass Europe) en isolerende beglazing (AGC Seapane).

Volgens AGC kampt de markt met overcapaciteit en neemt de productiviteit in beide activiteiten af door 'hogere productiekosten en het gebrek aan industriële flexibiliteit'. Maatregelen, zoals ongeveer 2,6 miljoen euro investeringen sinds 2008, konden de dalende concurrentiekracht niet opvangen, stelt AGC in een persbericht.

Het herstructureringsplan bevat de vermindering van de productiecapaciteit en de uitbouw van een flexibelere industriële organisatie. Voor de spiegels worden de offline versnijding en de verpakking afgeschaft. Het sociale luik houdt in dat 101 voltijdse banen zouden verdwijnen: 72 bij de fabriek van AGC Glass Europe in Zeebrugge en 29 bij de nabijgelegen fabriek in AGC Seapane. In totaal zijn er 297 werknemers in dienst op de site in Zeebrugge.

De modaliteiten van de personeelsvermindering zullen samen met de sociale partners besproken worden, klinkt het. Er is sprake van onder meer brugpensioen en een tewerkstellingscel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud