Akkoord voor ontslag bedienden Caterpillar

(foto belga) ©BELGA

Tussen vakbonden en directie bij Caterpillar in Gosselies (Charleroi) is maandagavond een protocolakkoord bereikt over de voorwaarden van het ontslag van kaderleden en bedienden. Ongeveer 300 mensen zijn betrokken.

Vakbonden en directie van het kranen- en bulldozerbedrijf kwamen maandagavond tot een akkoord over het zogeheten 'stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag', het vroegere voltijds brugpensioen, en voor de gedwongen ontslagen. Op vrijwillige basis moet het daarbij over een zestigtal betrokkenen gaan.

Deze voormiddag worden de details van het akkoord uitgelegd op een vergadering van bedienden en managers, woensdagochtend volgt een stemming.

De directie van Caterpillar Belgium kondigde in februari het collectief ontslag van 1.400 werknemers aan. Vorige week dinsdag keurden de arbeiders van Caterpillar, van wie er 1.100 moeten afvloeien, met 74 procent het sociaal plan en de aanbevelingen van de bemiddelaar goed. 900 arbeiders zullen het bedrijf verlaten via het systeem van brugpensioen vanaf 52,5 jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud