Advertentie

Arnold, the last Deceuninck standing

©RV DOC

De familie Deceuninck en Sofina geven elk een bestuurderszitje af aan de nieuwe grootaandeelhouder Francis Van Eeckhout en zijn vrouw Benedikte Boone (Lotus Bakeries).

Deceuninck haalde onlangs 50 miljoen euro vers kapitaal op. Het grootste deel daarvan (41 miljoen euro) kwam van Francis Van Eeckhout, bouwondernemer en getrouwd met Lotus-telg Benedikte Boone. Het geld diende om een overname in Turkije te financieren en de balans te versterken.  

De kapitaalinjectie veranderde de aandeelhoudersstructuur van Deceunink aanzienlijk. Van Eeckhout werd in één ruk de grootste aandeelhouder (21% van de aandelen) en verdrong Sofina en Desco (dat de belangen van de familie Deceuninck bundelt) naar de tweede en derde plaats. 

Die nieuwe verhoudingen (zie grafiek hiernaast) sijpelen nu door naar de samenstelling van de Raad van Bestuur. Willy Deceuninck zet een stap opzij, net als Giulia Van Waeyenberge die Sofina vertegenwoordigde. 

Willy is de zoon van Michel Deceuninck, die samen met zijn broer Roger Deceuninck uitbouwde tot een grote speler in kunststoframen. Na zijn vertrek is Arnold (zoon van Roger) de laatste erfgenaam van de oprichters in het bestuur. 

De invloed van de familie Deceuninck in het bedrijf is de voorbije jaren aanzienlijk afgezwakt. Eerst door de intrede van Sofina in het aandeelhouderschap in 2006 en dit jaar door de kapitaalverhoging bij Van Eeckhout. De familiale holding Desco heeft nog 14 procent van de aandelen. Frank Deceuninck, die zich na de instap van Sofina losrukte van de familie, heeft ook nog enkele procenten.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud