Advertentie
Advertentie

Atenor koopt hoofdzetel ING Luxemburg

Stéphan Sonneville, ceo van Atenor - Foto Belga ©BELGA

Vastgoedontwikkelaar Atenor koopt in Luxemburg de huidige hoofdzetel Cloche D'Or van ING Luxemburg. Het gebouw van 6.500 m² wordt zwaar gerenoveerd en uitgebreid tot 10.000 m². Het project heeft een marktwaarde van de orde van 60 miljoen euro en is reeds voorverhuurd aan BDO Luxemburg, een van de grootste accountants-, bedrijfsrevisor- en adviesbureaus in Luxemburg.

De overeenkomst tussen ING Luxemburg en Atenor voorziet in een tijdelijke overbrenging vanaf maart 2014 van de diensten van ING in afwachting dat de bank haar nieuwe hoofdzetel in het centrum van de stad eind 2016 kan betrekken.

Door ING Luxemburg een tijdelijke oplossing te bieden kan Atenor, indien het verkrijgen van de vergunningen volgens plan verloopt, in het tweede kwartaal van 2014 reeds met de bouw van de nieuwe zetel voor BDO Luxemburg te beginnen.

Begin 2016 zou BDO Luxemburg zijn intrek in het gebouw kunnen nemen. Het tekende een huurcontract van twaalf jaar. Het project zou dan vooral een bijdrage moeten leveren aan de resultaten van Atenor in 2015 en 2016.

Henri Funck

Cloche D'Or is niet het enige project van Atenor in Luxemburg. Atenor maakt ook werk van de herontwikkeling van de site van de gewezen brouwerij Henri Funck in Luxemburg Neudorf.

In april 2013 is het Bijzonder Plan van Aanleg van de site goedgekeurd. Volgende week wordt de aanvraag voor het verkrijgen van een bouwvergunning voor 87 appartementen, 4 kantoorruimten, 5 handelsruimten en 111 parkeerplaatsen, ingediend.

De verkoop en de bouw gaan van start in het vierde kwartaal van 2013 en de werken zouden in de tweede helft van 2015 moet klaar zijn. De marktwaarde is van de orde van 50 miljoen euro. De gewezen brouwerij moet vooral in 2014 en 2015 een bijdrage leveren aan het resultaat van Atenor moeten leveren.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud