Atenor maakt woningen van oude Swift-site

Stéphan Sonneville en het project Up-site ©Dieter Telemans

Ontwikkelaar Atenor gaat de vroegere site van de financiëledienstenbedrijf Swift in Terhulpen aankopen en herontwikkelen tot 180 woningen in een prachtig park.

Het contract is nog niet getekend maar Atenor bevestigde bij de bekendmaking van de halfjaaresultaten dat de onderhandelingen in de eindfase zitten en logischerwijze in de volgende weken normaal zullen kunnen worden afgerond. De gebouwen op een site van 4,5 ha staan leeg. Ze werden al een jaar geleden op de markt gebracht. Swift is inmiddels verhuisd naar nieuwe gebouwen elders in Terhulpen.

De resultaten van Atenor voor de eerste helft van 2014 werden vooral bepaald door het nu helemaal opgeleverde project Up-site aan het Kanaal. Het laatste van de vier kantoren werd verkocht aan de RSVZ. Atenor verkreeg trouwens ook het een opstalrecht voor de herontwikkeling van hun oude kantoren aan het Justitiepaleis in Brussel.

Ook de verkoop van appartementen in de woontoren verloopt tot nu toe naar wens. Tot de 25ste verdieping is 90 procent verkocht. Bij de hogere verdiepingen is dat 25 procent. Na de zomer is de marketing hiervoor begonnen. Alle terrasappartementen langs de kant van het Kanaal waren snel verkocht.

Het nettoresultaat (aandeel van de groep) van Atenor ligt met 3 miljoen euro beduidend lager dan een jaar eerder (9,2 miljoen euro). Atenor geeft in het persbericht wel mee dat ‘zonder onvoorspelbare gebeurtenissen de jaarresultaten voor 2014 moeten aanleunen bij de jaarresultaten van 2013’.

Een en ander laat vermoeden dat Atenor in het najaar nog een of meerdere belangrijke verkoopstransacties denkt te kunnen aankondigen. Atenor zegt uitdrukkelijk dat het de bedoeling is om het eerste gebouw in Roemenië (17.420 m²), dat nu volledig verhuurd is, nog voor het einde van het jaar te verkopen. Ook het eerste gebouw in Hongarije (18.000 m²) is nu ook helemaal verhuurd. Voor het project Air (10.000 m²) in Luxemburg, voorverhuurd aan BDO, is er naar verluidt ook belangstelling van investeerders.

Blijft het behoud van dividend van 2 euro per aandeel realistisch? ‘In eigen naam durf ik zeggen dat, met de informatie die we nu hebben,  dit best haalbaar is. Het is natuurlijk de raad van bestuur die daarin heet laatste woord heeft’, aldus Stéphan Sonneville, ceo van Atenor.

Atenor heeft nu 13 projecten in ontwikkeling, voor in totaal 600.000 m².

Atenor herhaalt nog eens dat het in het zogenaamde kasgelddossiers geen fraude heeft gepleegd en te goeder trouw heeft gehandeld. Mogelijk komt er in het najaar een uitspraak van het Hof van Cassatie tegen de doorverwijzing van onder meer Atenor en ceo Stéphan Sonneville.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud