Advertentie

AvH neemt teugels meer in handen bij CFE

CFE-CEO Renaud Bentégeat krijgt iemand naast zich. ©ISOPIX

De bouwgroep CFE - tevens eigenaar van baggeraar DEME - herschikt zijn organisatie. Deel van die reorganisatie is de aanstelling van een tweede CEO. Die komt niet toevallig van bij referentieaandeelhouder Ackermans & van Haaren.

De raad van bestuur van het bedrijf heeft beslist om een nieuwe 'pool' op te richten binnen het bedrijf, onder de naam 'Contracting'. Daaronder vallen voorataan de bouwactiviteiten, multitechnieken en spoorweginfra. De activiteiten rond vastgoedontwikkeling komen afzonderlijk terecht onder het CFE-dochterbedrijf BPI.

De raad van bestuur besliste eveneens om naast huidig CEO Renaud Bentégeat een tweede gedelegeerd bestuurder te plaatsen. Dat is Piet Dejonghe, lid van het directiecomité van CFE-grootaandeelhouder Ackermans & van Haaren. Dejonghe is al sinds eind 2013 bestuurder bij CFE.

Het is Bentégeat die naar de buitenwereld toe CFE zal vertegenwoordigen. Hij blijft verantwoordelijk voor de opvolging van DEME en Rent-A-Port en neemt verder de vastgoedtak voor zijn rekening. Ook CFE International valt onder de bevoegdheid van Bentégeat.

Dejonghe krijgt dan weer de teugels in handen van de nieuwe bedrijfstak 'Contracting'. 'In dit kader zal hij een aantal transversale projecten leiden met het oog op de verbetering van de operationele uitmuntendheid van de Contracting-activiteiten', klinkt het nogal vaag in een persbericht.

Volgens de raad van bestuur moet dit CFE helpen om 'de rendabiliteit op duurzame wijze te verbeteren'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud