Belgisch-Nederlands consortium bouwt nieuwe Elisabethzaal

Een maquette van de nieuwe concertzaal, met links een deel van de Zoo ©ZOO Antwerpen

De bouw van de nieuwe Koningin Elisabethzaal is toegekend aan het Belgisch-Nederlandse consortium 'Elisabeth'. Als alles naar wens verloopt, wordt de concertzaal voor 2.000 man in 2016 in gebruik genomen.

Het project rond de Koningin Elisabethzaal heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Het was aanvankelijk de bedoeling de bestaande concertzaal, gelegen aan het Astridplein net naast de Antwerpse Zoo, te renoveren. Omdat het vernieuwde complex multifunctioneel moest zijn, werd uiteindelijk voor volledige nieuwbouw geopteerd.

De bouwopdracht is nu toegewezen aan de tijdelijke handelsvennootschap 'Elisabeth'. Dat bestaat uit Heijmans België (onderdeel van de Nederlandse Heijmans-groep), Willemen General Contractor (Mechelen) en Verstraeten & Vanhecke, een bedrijf uit Wilrijk dat gespecialiseerd is in renovatie en restauratie.

Het nieuwe complex wordt 25.000 m² groot. Pronkstuk wordt de nieuwe concertzaal met 2.000 zitplaatsen, die een veel betere akoestiek zal hebben dan de bestaande zaal. Het hele complex wordt gerealiseerd met duurzame materialen en zal energiezuinig zijn, stip Heijmans aan in een persbericht.

De bouwwerken starten de komende maanden. Het is de bedoeling dat het nieuwe concert- en congresgebouw in 2016 de deuren opent. De concertzaal wordt de nieuwe thuisbasis van deFilharmonie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud