Besix koopt drie steengroeves in België

Besix neemt Enrobage Stockem over en legt zo ook de hand op drie steengroeves waaronder die in Sampont nabij Aarlen. ©Besix

De Belgische bouwgroep Besix versterkt met de overname van het Waalse Enrobage Stockem zijn positie in wegenwerken.

Enrobage Stockem heeft twee asfaltfabrieken, een betoncentrale en drie steengroeves en is daarmee een sterke speler op gebied van wegenwerken in de provincie Luxemburg.  Het bedrijf stelt 60 mensen te werk en was in 2015 goed voor voor ruim 12 miljoen euro omzet en 0,6 miljoen euro nettowinst.  

Besix neemt ook Witraloc in het Groothertogdom Luxemburg over. Dat bedrijf legt zich toe op het transport en het leggen van asfalt. 

'We zullen de bedrijven snel integreren en hun ontwikkeling en modernisering ondersteunen', klinkt het bij Besix dat de overnames in ons land snel aan elkaar rijgt.  

Heijmans

Besix zette in de lente al een grote stap door enkele Belgische activiteiten -  samen goed voor 800 jobs - van Heijmans over te nemen. Het haalde daardoor opdrachten binnen voor kabel- en leidingwerken bij klanten als Elia, De Lijn en Telenet. 

Hoogste ter wereld

Besix haalde vorig jaar wereldwijd 2,3 miljard euro omzet, waarvan een derde in België. Het bedrijf stond bijvoorbeeld in voor Docks Bruxsel, het nieuwe shoppingcentrum langs het Brusselse kanaal.

In het buitenland is het bedrijf gekend van nog veel grotere projecten waar het vaak honderden miljoenen inkomsten bij boekt. Denk bijvoorbeeld aan de bouw van het hoogste gebouw ter wereld in Dubai of aan werken (kademuren, golfbrekers) in het kader van energieprojecten op zee zoals Wheatstone van Chevron Philips in Australië.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud