Bill Gates' Spaanse aankoop schiet hoger

Bill Gates (r.) houdt net als zijn vriend Warren Buffett van een tegendraads gokje (foto: Reuters) ©REUTERS

De instap van de Amerikaanse softwarepionier en filantroop Bill Gates legt de Spaanse aannemer FCC geen windeieren op de beurs: het aandeel schiet 10 procent hoger. Maandag nabeurs werd verrassend bekend dat Gates inzet op economisch herstel in Spanje en voor 113 miljoen euro een belang van 6 procent nam in FCC.

Microsoft-oprichter Bill Gates houdt net als zijn goede vriend en collega-miljardair duidelijk van een tegendraads gokje. Volgens een mededeling van maandag aan de Spaanse beurswaakhond CMNV verwerft Gates voor 113,5 miljoen euro 6 procent van de kwakkelende Spaanse aannemer FCC. Gates koopt de aandelen van FCC zelf, dat de eigen aandelen in portefeuille had. 

Gates wordt zo na de 59-jarige Esther Koplowitz de grootste aandeelhouder. Koplowitz is met een belang van 54 procent in de bouwreus de rijkste vrouw van Spanje. 

Door de zware Spaanse vastgoedcrisis verloor het aandeel FCC op de Madrileense beurs sinds 2008 zowat vier vijfde van zijn beurswaarde. De groep werkt aan een verlichting van de schuldenlast van bijna 8 miljard euro.

Bovendien probeert de aannemer minder afhankelijk te worden van de thuismarkt, waar de huizenprijzen al bijna zes jaar onafgebroken dalen. In juli sleepte FCC een miljardencontract in de wacht voor de bouw van drie metrolijnen in de Saudische hoofdstad Riaad, wat de beurskoers een welgekomen opkikker gaf.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud