Bouwchemicaliën van BASF komen in handen van Lone Star

De Duitse chemiereus BASF verkoopt zijn bouwchemicaliëntak aan Lone Star. ©EPA

Chemiereus BASF verkoopt zijn tak bouwchemicaliën voor 3,17 miljard euro aan de Texaanse durfkapitaalgroep Lone Star. Tot de divisie behoort ook een productiefaciliteit in Ham.

De tak bouwchemicaliën van BASF heeft productievestigingen en verkoopkantoren in meer dan 60 landen, en is goed voor meer dan 7.000 werknemers. Vorig jaar draaide de divisie een omzet van ongeveer 2,5 miljard euro.

Op de site in Ham worden onder meer mortels gemaakt die gebruikt worden voor het herstellen, beschermen en waterdicht maken van beton.

'BASF’s bouwchemicaliëntak past erg goed in onze portefeuille, en is complementair met onze investeringen in de business van de bouwmaterialen', zegt Donald Quintin van Lone Star.

uit de cijfers

De overname zal een onmiddellijk effect hebben op de resultaten van BASF. De omzet en winst van de bouwchemicaliëntak worden met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2019 uit de cijfers van BASF gehaald.

2,5
miljard euro
De tak bouwchemicaliën was vorig jaar goed voor een omzet van ongeveer 2,5 miljard euro.

Verwacht wordt dat de overname in het derde kwartaal van 2020 kan worden afgerond, als de mededingingsautoriteiten hun fiat geven.

Lone Star is bij ons onder meer bekend als meerderheidsaandeelhouder van tapijtgroep Balta. In 2013 kocht het fonds ook samen met Credit Suisse Royal Park Investments, de bad bank van Fortis.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud