Advertentie

'CEO LafargeHolcim stapt op'

Eric Olsen, de CEO van LafargeHolcim, zou ontslag nemen nu gebleken is dat Lafarge in Syrië geld betaalde aan Syrische milities. ©AFP

De topman van de Frans-Zwitserse cementreus Eric Olsen zou eerstdaags ontslag nemen omdat het bedrijf in Syrië milities betaald heeft om een lokale fabriek draaiende te houden.

De Franse krant Le Monde pakte in juni vorig jaar uit met het bericht dat de Franse cementgroep Lafarge, die inmiddels fuseerde met zijn Zwitserse sectorgenoot Holcim, geld betaalde aan terreurgroep Islamitische Staat (IS) om zijn fabriek draaiende te houden. Lafarge zou ook olie gekocht hebben van IS. 

Vorige maand gaf LafargeHolcim voor het eerst openlijk toe dat geld betaald was aan Syrische milities om 'de fabriek in dat land draaiende te houden'. De naam IS werd evenwel niet expliciet vernoemd.

'CEO onderhandelt over vertrek'

Toen al rees de vraag of de kous daarmee af is. De Franse overheid diende immers ook een klacht in tegen het bedrijf.

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times krijgt de zaak effectief nog een staartje. De FT berichtte zondag immers dat CEO Eric Olsen 'na een intern onderzoek naar de activiteiten in de fabriek in Syrië' weldra opstapt.

'Over de opstapregeling wordt nog onderhandeld', meldde de zakenkrant nog. De zaak toont nog eens aan dat bedrijven vaak voor dilemma's komen te staan als ze actief zijn in oorlogsgebied.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud