De Bruyckere voorzitter bij Santens-bedrijf Lecot

Luc De Bruyckere - Foto Emy Elleboog ©Emy Elleboog

Lecot-Raedschelders, Belgiës grootste leverancier van bouw- en meubelbeslag aan professionele spelers zoals schrijnwerkers, heeft Luc De Bruyckere benoemd tot onafhankelijk voorzitter. Dat meldt Lecot, onderdeel van het imperium van Lieven Santens, in een persbericht.

De Bruyckere, ex-voorzitter van Voka en ex-topman van het vleesbedrijf Ter Beke, werd in 2012 opgenomen in de raad van bestuur van Lecot als onafhankelijk bestuurder. Hij volgt nu Lieven Santens op. Santens zelf wordt ere-voorzitter.

Lecot is op vandaag een van de hoekstenen van de bedrijvengroep die Lieven Santens de voorbije jaren uitbouwde. Santens is vooral bekend van de gelijknamige handdoeken, maar heeft tegenwoordig een gediversifieerde industriële groep uitgebouwd. Een groep van inmiddels in totaal 285 miljoen euro omzet (bedrijfskasstroom 19,2 miljoen euro) en 1.500 werknemers. Lecot zelf is goed voor een omzet van 150 miljoen euro en zowat 500 werknemers.

Lieven Santens legt zijn bestuursmandaat dus neer. Maar zijn zoon Bernard, die tevens gedelegeerd bestuurder is bij de brandbeveiligingsspecialist RF Technologies (ook onderdeel van het Santens-imperium), wordt vanaf 2014 bestuurder bij Lecot.

De Bruyckere, die dit jaar 69 jaar wordt, blijft zo de bestuursmandaten opstapelen. Hij is ook voorzitter van het printbedrijf Joos-Monti en van de autodistributeur ACG, die in ons land de merken Volvo, Maserati en Hyundai verdeelt, het bedrijf van zijn zoon Tom. Hij is ook bestuurder bij Neuhaus (als onafhankelijke) en de Vlerick Business School.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud