Advertentie
Advertentie

De Paepe Group koopt site Bekaert Aalter

Site Bekaert en MG Real Estate ©MG Real Estate

Bekaert verkoopt 19,5 ha van zijn industriële site van 26 ha in Aalter aan MG Real Estate, een onderdeel van vastgoedontwikkelaar De Paepe Group. Het staalkoordbedrijf behoudt 6 ha voor eigen activiteiten. Dat vernam De Tijd.

Bekaert had reeds deze zomer bekendgemaakt dat een groot deel van die site zou worden verkocht. In de hoogdagen werkten bij Bekaert Aalter 1.500 mensen; begin vorig jaar waren dat er nog 500. Door de laatste herstructurering is dat gedaald tot 140.

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. ‘Het is een all-in contract. We nemen alles over. De gronden met de bestaande vervuiling, verouderde gebouwen - met zelfs de machines - die MG Real Estate zal slopen of renoveren’, stelt Kristof De Witte, algemeen directeur van De Paepe Group.

De site ligt niet op een logistieke as. Het terrein beschikt wel over een directe toegang tot een kade van het Kanaal Gent-Oostende.‘We mikken met dit project op semi-industriële bedrijven. De nieuwe eigenaar wil vooral nieuwe gebouwen op maat aanbieden en eventueel enkele bestaande gebouwen renoveren op vraag van specifieke klanten.

‘Bekaert koos voor MG Real Estate omdat we een aanbod deden zonder enige opschortende voorwaarde’, stelt De Witte.

MG Real Estate heeft geen voorkooprecht op de resterende 6 ha in handen van Bekaert. 'De twee sites worden echt los van elkaar gemaakt, ook op het vlak van elektriciteit. Bekaert heeft echt de intentie om er lang te blijven', meent De Witte. De vakbonden bij Bekaert en vice-premier Pieter De Crem, de sterke politieke man in Aalter, vrezen nog altijd voor een uitdoofscenario.

De Paepe Group

De Paepe Group is een van de belangrijkste private vastgoedontwikkelaars van het land. In Willebroek ontwikkelt de De Paepe Group een nieuwe site van 40 ha groot. Die site tussen Antwerpen en Brussel met zijn multi-modale ontsluiting aan het kanaal van Willebroek is, in tegenstelling tot Bekaert Aalter, meer geschikt voor logistiek, cross-dock activiteiten en watergebonden bedrijven. Op een termijn van zeven jaar wil de groep er zo’n 125 miljoen euro in investeren. Topman Ignace De Paepe gaat ervan uit dat er uiteindelijk 500 jobs kunnen worden gecreëerd op het bedrijvenpark.

De Paepe Group bouwde recent ook de MG Tower (de KBC Arteveldetoren) in Gent, de hoogste kantoortoren in Vlaanderen.

De groep investeert ook zwaar in retail met projecten als Vrijdagmarkt/Lange Munt in Gent (investeringswaarde 69 miljoen euro), City Store Gent (oud Postgebouw, 17 miljoen euro) en Mechelen Bruul (25 miljoen euro).

De Paepe Group kijkt ook steeds meer naar het buitenland.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud