Deceuninck 'op schema voor winstgevendheid'

Deceuninck-topman Tom Debusschere (foto: Sofie Van Hoof) ©Sofie Van Hoof

Deceuninck, de producent van pvc-raamprofielen, zag zijn omzet in het tweede kwartaal 14 procent stijgen tot 156,1 miljoen euro. Het verkochte volume steeg 6,8 procent. De groep uit Hooglede bevestigt zijn ambitie om voor 2010 opnieuw winstgevend te zijn.

(tijd) - Voor het hele jaar verwacht Deceuninck een 'eencijferige omzetstijging', maximum 10 procent groei dus. Dat is minder dan de 14 procent groei in het eerste halfjaar, omdat de vergelijkingsbasis met het relatief sterkere tweede halfjaar van 2009 moeilijker wordt.

De omzetgroei van 14 procent kwam er voor 6,8 procentpunt dankzij volumegroei, gunstige wisselkoerseffecten leverden een extra 5 procentpunt groei aan en de overige 2,2 procentpunt kwam er via wijzigingen in de productmix.

'In het tweede kwartaal zette de heropleving van de vraag zich door', reageert Tom Debusschere, de gedelegeerd bestuurder, in het persbericht op de cijfers. 'De heropleving is merkbaar in nagenoeg alle landen met uitzondering van de het Verenigd Koninkrijk, Spanje en enkele kleinere markten in Oost-Europa'.

De stijging voor de zesde maand op rij van de kosten voor pvc en additieven blijft wel een reden tot voorzichtigheid, meldt Deceuninck.

VS

Volgens de groep is het ook onduidelijk welke impact de verminderende overheidsuitgaven in de VS zullen hebben op de uitgaven voor renovatiewerken. 'Naar verwachting zal de door de stopzetting van fiscale stimuli voor de nieuwbouw de groei vanaf juni sterk vertragen', klinkt het.

 

 

KD

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud