Advertentie
Advertentie

DEME bezorgt CFE stabiele omzet

Een baggerschip van DEME aan het werk in het Suezkanaal ©RV DOC

De omzet van de bouw- en baggergroep CFE is in het eerste kwartaal stabiel gebleven. Met dank aan DEME, dat bijzonder druk bezig is op diverse grote werven.

CFE realiseerde in de eerste drie maanden van het jaar een omzet van 817,5 miljoen euro. Dat is slechts een fractie minder (-0,1%) dan in de overeenkomstige periode van 2014 en beter dan verwacht. Analist Wouter Vanderhaeghen van KBC Securities hield rekening met een daling van 1,1 procent.

De stabiele omzet is helemaal het werk van baggerdochter DEME, die een 10,9 procent hogere omzet realiseerde van 608,9 miljoen euro. Het zijn dan ook erg drukke tijden voor de bagger- en milieugroep. DEME was vooral in Egypte intensief bezig met de verbreding en uitdieping van het Suezkanaal, een project dat de Egyptische autoriteiten in een mum van tijd willen realiseren. In Singapore zijn de werken aan de Tuas-terminal van start gegaan, om in de tweede helft van het jaar helemaal op toeren te komen.

De omzet van de divisie Contracting was teleurstellend: door een gebrek aan opdrachten was er een daling met 26,2 procent tot 201,1 miljoen euro. De overige polen (Vastgoedontwikkeling en PPS-projecten) realiseerden een omzet van 7,5 miljoen euro.

Dankzij de grote opdrachten die DEME begin dit jaar binnenhaalde (onder meer in de haven van Singapore), is het orderboek van CFE met 32,2 procent aangedikt tot 4,71 miljard euro.

De schuldenlast van de groep was eind maart teruggevallen tot 158,2 miljoen euro, maar zal de volgende kwartalen weer stijgen doordat DEME vier nieuwe baggerschepen heeft besteld en ook de offshore-schepen van Hochtief heeft overgekocht.

CFE is voor 60,4 procent in handen van Ackermans & van Haaren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud