Advertentie
Advertentie

Dertig banen op de tocht bij Groep Sleuyter

©tijd

Bij Groep Sleuyter uit Oostende staat een dertigtal banen op de tocht. Drie entiteiten binnen de bouwtak van het bedrijf zullen opgegeven worden, zo bevestigden de vakbonden. Zij kregen de beslissing dinsdagochtend te horen.

Het gaat al een hele tijd niet zo goed met de bouwtak van Groep Sleuyter. De jongste maanden was er meermaals sprake van technische werkloosheid en een deel van het materiaal en de gebouwen stond in de etalage. 'En het is een publiek geheim dat de malaise grotendeels is veroorzaakt door het miljoenenproject The White. Daar zijn liquiditeitsproblemen ontstaan die het vertrouwen hebben aangetast', aldus Stefaan Vandaele van het ACV. 'Het is de kroniek van een aangekondigde dood.'

Onderhandelingen

De bouwgroep had het begin dit jaar nog over een kostenefficiëntie-oefening, maar de problemen bleven aanhouden. Het personeel werd dinsdag ingelicht door een afvaardiging van de directie. Vijfentwintig arbeiders en vijf bedienden moet uitkijken naar een andere job. Volgens het ABVV zou een aantal werkkrachten nog een tijdlang aan boord gehouden worden om de lopende projecten af te werken. Komende donderdag en vooral volgende week dinsdag worden de onderhandelingen tussen de directie en de bonden over de ontslagvergoeding opgestart.

Groep Versluys 

Opvallend, de tweede belangrijke bouwgroep in Oostende, Groep Versluys, reikt een helpende hand. 'Versluys Bouwgroep betreurt de reorganisatie en bijhorende ontslagronde van collega bouwpromotor Groep Sleuyter in Oostende. Over de reden en details van deze reorganisatie wensen wij geen uitspraken te doen', opent Versluys. 'Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen en een helpende hand reiken aan de vele ontslagen werknemers van Groep Sleuyter. Dankzij onze continue expansie zijn wij binnen ons bedrijf voortdurend op zoek naar bijkomende goeie en gemotiveerde mensen. Ik doe dan ook een warme oproep aan al deze mensen om vrijblijvend hun CV naar Versluys Bouwgroep, job@groepversluys.be, te sturen. Wij zullen elke mail grondig bekijken en proberen zo snel mogelijk te beantwoorden', aldus CEO Bart Versluys.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud