Dominique Leroy bestuurder bij Saint-Gobain

Dominique Leroy, de ceo van Proximus ©Photo News

De ceo van Proximus gaat als onafhankelijk bestuurder zetelen bij de Franse bouwmaterialengroep. Het is het derde bestuursmandaat van Leroy buiten het telecombedrijf.

Leroy wordt voorgedragen bij Saint-Gobain  als vervanger voor Olivia Qiu die haar mandaat met onmiddellijke ingang had neergelegd. Leroy wordt gecoöpteerd door de raad van bestuur en krijgt op de aandeelhoudersvergadering volgend jaar haar definitieve benoeming.

De ceo van Proximus  werd uitgekozen om haar 'operationele kennis van de distributiesector en digitale transformatie'. Saint-Gobain had ook expliciet naar een niet-Franse bestuurder gezocht.

Voor Dominique Leroy is het het derde externe bestuursmandaat. Ze is ook onafhankelijke bestuurder bij retailgroep Ahold Delhaize , en koekjesfabrikant Lotus Bakeries .

Glas

Saint-Gobain is een gigant met 170.000 werknemers in 67 landen. In ons land gaat het om een twintigtal vestigingen. De Parijse glasproducent maakt zowel glas en aanverwante producten voor woningen, voertuigen als industriële toepassingen. In Europa heeft één op de twee auto's Sekurit-glazen van Saint-Gobain. Ook het isolatiemerk Isover is van Saint-Gobain.

Het 350 jaar oude bedrijf dat opgericht werd ten tijde van Louis XIV realiseerde vorig jaar ene omzet van 39,1 miljard euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud