Familie Muylle trakteert zichzelf op gul dividend

Donald Muylle met zijn zonen Mario (links) en Christ (rechts). ©Wouter Van Vooren

De familiale keukenbouwer Dovy keukens keert over het boekjaar 2017 een dividend van 2,1 miljoen euro uit. Dat is meer dan de vijf voorgaande jaren samen.

Het dividend staat vermeld in de jaarrekening die Dovy Keukens, het bedrijf van de familie Muylle, onlangs neerlegde bij de Nationale Bank. Over de vijf voorgaande jaren keerde de keukenbouwer 1,95 miljoen euro uit, nu is dat in één keer 2,1 miljoen euro. Volgens topman Donald Muylle wil de familie met de opbrengst van het dividend eigen vastgoedprojecten financieren.

Dovy Keukens - alombekend dankzij de reclamespots waarin Donald Muylle het woord voert en de slogan 'Wij maken uw keuken' - boekte vorig jaar 68 miljoen euro omzet, 3 procent meer dan het jaar ervoor (66 miljoen). Dankzij die hogere inkomsten en stabiele kosten klom de bedrijfswinst bijna driekwart hoger tot 5,5 miljoen euro. Het nettoresultaat vertoont een gelijkaardige groeicurve.

Toonzalen

Dovy Keukens focust op keukens die het rechtstreeks verkoopt aan particulieren (niet aan ontwikkelaars) aan de bovenkant van het middensegment. De gemiddelde verkoopprijs bedraagt 17.000 euro (exclusief btw), toestellen inbegrepen. In België worden 110.000 keukens per jaar verkocht.

De West-Vlaamse keukenbouwer is zijn netwerk fors aan het uitbreiden. Hij investeert de komende jaren 35 miljoen euro om het aantal toonzalen op te trekken van 24 naar 35. Na de zomer opent de 26ste Dovy-vestiging. Vooral in Wallonië is nog veel ruimte voor uitbreiding. De groepsomzet moet tegen 2021 op 100 miljoen euro uitkomen.

Intussen geeft CEO Donald Muylle (65) langzaam maar zeker de fakkel door aan zijn twee zonen, Mario (46) en Christ (44). Mario leidt de verkoop- en marketingafdeling, Christ is verantwoordelijk voor productie en plaatsing.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content