Advertentie

Geen bonussen voor topmanagement Bekaert

Bekaert-topman Matthew Taylor. ©Photo News

De CEO en het topmanagement van de staalkoord- en staaldraadgroep Bekaert krijgen dit jaar geen variabele vergoedingen.

Zo wil het bedrijf aantonen dat na de aankondiging van de grote herstructurering in West-Vlaanderen ook het management een inspanning doet.

Bekaert kondigde donderdag aan dat het in het West-Vlaams Moen een fabriek sluit die staalvezels maakt voor betonversterking. Ook de vestigingen in Ingelmunster, Deerlijk en Zwevegem worden getroffen.

Staking

In totaal worden 281 jobs geschrapt. Uit protest leggen de werknemers van Bekaert vandaag het werk neer. De vakbonden verwijten het topmanagement dat er wel geld is om dividenden uit te keren aan de aandeelhouders, maar niet om het personeel aan boord te houden.

Uit het jaarverslag dat vanmorgen werd gepubliceerd blijkt dat ook het topmanagement een inspanning doet. De CEO, Matthew Taylor, krijgt dit jaar geen bonussen. Zijn vast loon stijgt wel van 779.000 naar ruim 802.000 euro, maar hij krijgt geen variabele vergoedingen.

'De targets zijn niet gehaald, dus er worden ook geen variabele vergoedingen toegekend', legt Katelijn Bohez, woordvoerster van Bekaert, uit. Vorig jaar kreeg Taylor nog ruim 573.000 bonussen. Ook het topmanagement krijgt geen bonussen, omdat de resultaten over 2018 teleurstellend waren. De totale verloning voor het topmanagement stijgt van 2,8 miljoen naar 3,25 miljoen. De bonussen, die vorig jaar nog ruim 1,62 miljoen bedroegen, vallen weg.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud