Geen fusie maar stoelendans bij Immobel

Paul Buysse en Gaëtan Piret stappen op bij Immobel ©RV DOC

Zowel de CEO als de voorzitter worden vervangen bij vastgoedgroep Immobel. Grootaandeelhouder Marnix Galle (Allfin) volgt Paul Buysse op als voorzitter. In september komt er een nieuwe CEO ter vervanging van Gaëtan Piret. Er komt wel geen fusie tussen Immobel en Allfin.

'Om de ontwikkeling van Immobel te bevorderen heeft de raad van bestuur van Immobel verschillende scenario's voor toenadering bestudeerd tussen Immobel en Allfin. Een van de scenario's was een fusie. Daar wordt nu van afgezien', aldus een persbericht van Immobel.  Er wordt wel meteen een dubbele wissel aan de top doorgevoerd.

Gaëtan Piret, sinds 20 jaar bestuurder en bijna 10 jaar CEO van Immobel,  vertrekt op 15 december. Er zal een opvolger zijn midden september, verzekert sterke man Marnix Galle.

Marnix Galle, de CEO en enige aandeelhouder van vastgoedontwikkelaar Allfin, werd met onmiddellijke ingang benoemd als voorzitter. Hij volgt Paul Buysse op als voorzitter.  Die stapt na acht jaar voortijdig op 'nu de Belgische verankering is verzekerd'.  Galle benadrukt dat het vertrek van Buysse gebeurt in de beste verstandhouding. Buysse krijgt de titel van erevoorzitter. 

De  stoelendans komt niet echt als een verrassing. Marnix Galle is sinds vorig jaar de grootste aandeelhouder van Immobel. Toen nam hij de participatie van 29,53 procent in immobel over van de familie van de overleden referentieaandeelhouder Ronny Bruckner.  Hij overwoog een fusie van de twee bedrijven, maar niet iedereen was daar even enthousiast over.

Immobel, beursgenoteerd sinds 1863 en een van de oudste Belgische bedrijven, en het jonge Allfin, opgestart in 2001, hebben een totaal verschillende cultuur.  De Allfin-benadering die Marnix Galle bij Immobel wilde implementeren, verliep naar verluidt niet snel genoeg. Immobel stond ook niet bekend om zijn transparantie.

Immobel kan over de voorbije vijf jaar wel mooie resultaten voorleggen. De afgelopen vijf jaar is de beurskoers gestegen van 31 naar 48 euro in augustus 2015. De uitgekeerde dividenden en de kapitaalvermindering bedroegen 30,50  euro per aandeel. Het meest recent geconsolideerd nettoresultaat van 20 miljoen euro  het hoogste dat werd opgetekend sinds 2007.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud