Advertentie

Gents glas voor Louvre Abu Dhabi

Louvre Abu Dhabi ©RR

Meyvaert Glass Engineering, een bedrijf uit Gent, gaat een honderdtal op maat gemaakte vitrinekasten leveren voor de inrichting van het Louvre in Abu Dhabi, een nieuw museum dat volgend jaar de deuren opent. Het gaat om een opdracht van 7 miljoen euro.

Het Gentse bedrijf Meyvaert Glass Engineering is geselecteerd voor de levering van vitrinekasten en sokkels, voor de inrichting van het Louvre Abu Dhabi. Het gaat om een honderdtal op maat gemaakt vitrinekasten, met verlichting en verluchtingssystemen. De overeenkomst werd dinsdag in Abu Dhabi ondertekend, in aanwezigheid van prinses Astrid die er een Belgische economische missie leidt. Het contract heeft een waarde van 7 miljoen euro. ‘Dat is groot, in onze sector’, zegt CEO Steven De Tollenaere.

Meyvaert Glass Engineering is een van die ‘verborgen kampioenen’ uit de Vlaamse ondernemingswereld. Het bedrijf behoort tot de wereldtop in de sector van museuminrichting en kan een lange referentielijst voorleggen. Meyvaert Glass Engineering werkte bijvoorbeeld mee aan de inrichting van het MAS in Antwerpen en het STAM in Gent, het Rijksmuseum in Amsterdam, het Science Museum in Londen en is nu betrokken bij de renovatie van het Rodin-museum in Parijs.

Meyvaert Glass Engineering telt een honderdtal medewerkers en realiseert een omzet van zowat 20 miljoen euro per jaar, twee derde daarvan in de museumbranche. Meyvaert heeft ook een divisie brandwerend glas en veiligheidsglas. Die divisie beperkt haar actieterrein hoofdzakelijk tot België – Meyvaert werkt bijvoorbeeld mee aan het nieuwe Navo-hoofdkwartier in Brussel - en Frankrijk.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud