Groen licht voor Neo

©europea

Hammerson, de Britse uitbater van shoppingcenters, heeft niet opnieuw klacht ingediend tegen de toewijzing van Neo 1, de eerste fase voor de herinrichting van de Heizelvlakte, aan Unibail-Besix-CFE. Dat vernam De Tijd. Het contract van 800 miljoen euro is nu definitief voor de Frans-Belgische combinatie.

Het consortium rond Hammerson kreeg in de selectieprocedure maar twee punten minder (op 250) dan dat van Unibail. Het bedrijf trok met een klacht naar de Raad van State en wees onder meer naar 'inconsistenties' in de toekenning van de punten.

De Raad van State schorste de toewijzing, maar wees er zelf op dat de hele selectieprocedure niet moest worden overgedaan. De stad Brussel heeft daarop een gedetailleerdere motivering van de punten gegeven en het contract weer toegewezen aan Unibail.

Vrijdag was de laatste dag dat Hammerson opnieuw naar de Raad van State kon stappen. Dat is niet gebeurd. Hammerson heeft dus zijn verzet gestaakt.

Unibail kan zich nu helemaal toeleggen op de aanvraag van de vereiste vergunningen. Het is een voordeel de stad eigendom is van de gronden en heel wat voorbereidend werk heeft gedaan. Door de omvang en complexiteit van het dossier vrezen waarnemers voor een lange procedureslag. Er zijn nu al klachten tegen de herzonering.

De start van de bouw van de Mall is gepland voor 2018, de opening in 2021. Vanaf 2022 zouden de eerste 250 van de 590 woningen worden opgeleverd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud