Hamon ziet orderboek goed aangroeien

Hamon heeft tijdens het eerste halfjaar de crisis verder uitgezweet. De engineeringgroep kon de resultaten stabiel houden in vergelijking met vorig jaar, en bouwde intussen het orderboek op. Het totale orderboek vertegenwoordigt nu al een heel jaar omzet. Hamon gaat zijn aandeelhouders een interimdividend van 0,25 euro uitkeren. Vorig jaar was dat nog 0,15 euro, toen een halvering van het interimdividend.

De producent van industriele koel- en luchtzuiveringssystemen boekte over de de eerste zes maanden van 2010 een nettowinst van 8,4 miljoen euro of 1,17 euro per aandeel. De omzet kwam uit op 160,6 miljoen euro. De bedrijfswinst (ebit) belandde op 16,1 miljoen euro.

Dat de cijfers nagenoeg stabiel bleven in vergelijking met vorig jaar, is vooralsnog het resultaat van een strikte kostenbeheersing. Intussen beginnen de activiteiten weer aan te trekken. Zo heeft Hamon via een joint venture de Koreaanse markt betreden met zijn luchtgekoelde warmtewisselaars.

Met dank aan een contract in de VS voor de bouw van natte koeltorens, steeg het orderboek met 194,3 miljoen euro. Het totale orderboek is nu 403,8 miljoen euro waard, goed voor een jaar omzet. Het management maakt daar bovenop nog melding van intentiebrieven en nog niet gelichte opties, die nog niet in die cijfers zijn opgenomen. 'Die intentieverklaringen zijn nog eens goed voor zowat 100 miljoen euro', klinkt het. 'Die inkomsten zijn niet gegarandeerd, maar we zijn ook al zeker dat die orders niet naar de concurrentie zullen gaan.'

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud