Heftruckbedrijf TVH doet Britse overname

Dominiek Valcke van TVH ©Thomas De Boever

De Waregemse heftruckspecialist TVH koopt het Britse bedrijf IPS, een leveranciers van wisselstukken van hoogwerkers en landbouwmachines.

De overname loopt via de onderdelendivisie TVH Parts. Die vennootschap neemt alle aandelen over van IPS, dat in 2001 in Telford (VK) werd opgericht en zich vooral richt op de Britse markt. 'Met deze overname vergroot TVH Parts zijn technische kennis en commerciële bereik in het Verenigd Koninkrijk aanzienlijk', zeggen de bedrijven in een mededeling.

Financiële details worden niet bekendgemaakt. Volgens de Britse vakpers is IPS goed voor een jaaromzet van 12 miljoen pond.

Beide partijen kennen elkaar goed. Eerder nam TVH Parts ook al IPS France (2014) en IPS Australia (2015) over.

'We zijn erg trots dat het IPS-team zich bij TVH Parts aansluit', zegt Dominiek Valcke, de CEO van TVH Parts. 'We zijn ervan overtuigd dat we met de overname van IPS onze technische expertise en commerciële kennis op het gebied van hoogwerkeronderdelen aanzienlijk zullen versterken.'

De familiale moedergroep TVH, opgericht in 1969, heeft meer dan 6.700 mensen in dienst en bestaat uit 2 business units: TVH Parts (onderdelen) en Mateco (heftrucks en hoogwerkers).

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud