Home Depot trekt winstverwachting op

Een shopper in een Home Depot-winkel in New York (Foto Reuters)

Home Depot, de grootste doe-het-zelfketen in de VS, heeft zijn winstprognose voor 2012 opgetrokken nadat de resultaten in het tweede kwartaal beter meevielen dan verwacht.

Het tweede kwartaal is normaal gesproken de beste verkoopperiode voor doe-het-zelfwinkels in de States, omdat de Amerikanen dan hun huis opknappen. Dit jaar zorgde uitzonderlijk warm weer er echter voor dat een deel van de topverkoop al in het eerste kwartaal plaatsvond.

Toch was de periode april-juni een meevaller. De omzet groeide met 1,7 procent tot 20,6 miljard dollar, maar bleef daarmee net onder de verwachting (20,7 miljard dollar).

De inspanningen om de kosten te drukken en investeringen in klantdienende technologie werpen echter vruchten af. De nettowinst schoot 12 procent hoger tot 1,53 miljard dollar of 1,01 dollar per aandeel. Daarmee wordt de gemiddelde analistenverwachting van 97 dollarcent overtroffen.

Op basis hiervan trekt Home Depot zijn winstprognose op. De winst per aandeel zou nu ongeveer 19 procent hoger uitkomen dan een jaar eerder op 2,95 dollar. Tot dusver bedroeg de prognose 2,90 dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud