Advertentie

Interieur Ghelamco Arena wint Amerikaanse prijs

Foto Belga ©BELGA

De Ghelamco Arena, sinds vorige zomer de nieuwe thuishaven van KAA Gent, heeft in New York een interieurprijs gewonnen in de categorie 'sport' van het designvakblad Contract Design Magazine. De jury vergeleek het interieur met een voetbalhemel.

Ghelamco werkte voor het design van 200.000 vierkante meter binnenoppervlakte, verspreid over vier verdiepingen, samen met de Poolse architect Przemyslaw 'Mac' Stopa (Massive Design). Het concept werd op minder dan een maand bedacht. Uitgangspunten waren de ploegkleur blauw en de geometrische vormen van een voetbal.

Volgens de jury slaagde Stopa erin 'de branding van de voetbalploeg te vertalen in een vooruitstrevende architectuur die de beleving van de fans intensiever maakt'.

'Innovatie in concept en materialen en het creëren van een leefwereld zijn steevast eigenschappen van onze projecten', reageert Paul Gheysens, voorzitter en CEO van Ghelamco. 'De lichteffecten en de glazen mediagevel zijn een echte landmark. Spelers en supporters voelen zich echt thuis in de arena, en de ontwikkeling rond het stadium met retail en kantoren maken de ontmoetingsplaats compleet.'

Ivan De Witte, voorzitter KAA Gent, zegt dat in de Ghelamco Arena voetbal opnieuw een feest is. 'De supporters zakken twee uur voor de wedstrijd al af naar het stadion waar de infrastructuur uitnodigend is en waar de beleving optimaal is. Geen toeval dat KAA Gent zijn aantal abonnees zag stijgen van 8.600 naar 13.700 en dat het gemiddeld aantal toeschouwers nu 60 procent hoger ligt. De Ghelamco Arena is hét bewijs dat design en functionaliteit perfect kunnen samengaan.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud