IT-topman van KBC wordt CEO van baksteenbakker Vandersanden

Jean-Pierre Wuytack (foto) maakt na 33 jaar aan het hoofd van Vandersanden plaats voor Rudi Peeters, de IT-directeur van KBC.

Rudi Peeters, de chief information officer (CIO) bij KBC, zwaait na 34 jaar af bij de bankverzekeraar en wordt CEO van het Limburgse familiale baksteenbedrijf Vandersanden.

Peeters is al tien jaar CIO voor KBC en volgt in oktober de 66-jarige Jean-Pierre - 'Pirre' - Wuytack op aan het hoofd van een van de grootste steenbakkerijgroepen van Europa. Wuytack, die 33 jaar CEO was, is de schoonzoon van Constant Vandersanden, die zelf de zoon was van oprichter Jaak Vandersanden. Wuytack bouwde Vandersanden uit tot de grootste familiale gevelsteenbakker van Europa.

Wuytack verveertigvoudigde de omzet tot 200 miljoen euro en zette de bakens uit voor een wereld zonder de klassieke baksteen.

Peeters wordt de eerste CEO van het Limburgse bedrijf van buiten de familie.

Peeters wordt de eerste CEO van het Limburgse bedrijf van buiten de familie. Na zijn studies biologie aan de KU Leuven begon hij zijn carrière bij KBC in 1986. Doorheen de jaren was hij er onder meer verantwoordelijk voor ICT, elektronisch bankieren en marketing. In 2011 benoemde de bank hem tot algemeen directeur ICT (CIO). Het wordt de taak van Peeters om de onder Wuytack ingeslagen weg van duurzaamheid, innovatie en digitalisering verder te zetten.

'Met een zekere pijn in het hart ga ik mijn laatste maanden als CEO tegemoet', zegt Wuytack. 'Maar ik durf ook te zeggen dat ik trots ben op wat we met Vandersanden
bereikt hebben. Vanuit de familie hoop ik de komende jaren nog mijn steentje te blijven bijdragen aan het bedrijf en de leiding van Rudi te ondersteunen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud